Az Európai Szakképzés Hete

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. Intézményünk ezen a héten a szakképzéshez kötődő programokkal előadásokkal várta az érdeklődőket.

Kedden iskolánk első évfolyamos Szociális gondozó és ápoló szakos tanulói, az Európai szakképzési Hét keretében, a mai napon a Szent Borbála Kórház Kardiológia osztályát látogatták meg.A látogatás során a tanulók betekintést nyerhettek egy kórház működésébe, és valódi szituációkban tapasztalhatták meg, hogy az egészségügyi és a szociális szakmát gyakorlók hétköznapjai hogyan telnek.

Köszönjük a szervezést és a tartalmas programot Matvan Istvánnénak, a Kardiológiai osztály főnövérének és iskolánk óraadó pedagógusának!

 

 

Szerdán nyílt napot tartottunk, ahol a résztvevők a képzési kínáltunk megismerése mellett meglátogathatták a tanórákat, így első kézből tapasztalhatták meg, hogy milyen az Eötvösben szakmát tanulni. A rendezvény első állomása a Múzeum volt, ahol a megjelentek megismerhették milyen szakmákat hirdetünk a 2018/2019-es tanévre, valamint azokat a lehetőségeket ismertetve lettek, amelyeket csak nálunk Oroszlányban érhetnek el. Ezután a tanóra látogatás kapcsán lehetőség volt anyagvizsgálat, pszichológia, monitorozó és elsősegély órákon részt venni, vvalamint a hegesztő és forgácsoló műhelyeket megtekinteni. Az érdeklődőket iskolánk végzős gépgyártáteschnológiai technikus szakos hallgatói kísérték körbe, akik az útmutatás mellett a nálunk tanuló diákok hétköznapjairól is beszéltek.

A pályaválasztással kapcsolatos bővebb anyag az alábbi linken érhető el:

PÁLYAVÁLASZTÁS

Ugyanezen a napon a Borg Warner Emission System munkatársai tartották előadást másod-és harmadéves hegesztő szakos tanulóinknak. A vállalat bemutatása mellett konkrét állásajánlatokat is ajánlottak a tanulók figyelmébe.

Csütörtökön iskolánk három diákja részt vett a komáromi BO vállalat robottechnikai bemutatóján.

Szintén csütörtökön 10:00-kor tartott előadást a győri Szenergy Team. A csapat által fejlesztett napelemes autók bemutatása mellett beszéltek az előadók arról, hogy milyen projekt feladatokban dolgozni és betekintést engedtek abba, hogy milyen komplex feladat egy ilyen autó megtervezése és megépítése. Emellett a villamos közlekedésről is közölték a kutatásai fő irányát. Az előadás alatt az egyedileg szénszálas anyagokból készített lengőkarokat, a sajét fejlesztésű fékmechanikai rendszer elemeit és sok más egyéb érdekes alkatrészt meg lehetett élőben nézni.

Csütörtökön a sporté és a szabályoké volt a főszerep. Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó játékvezető volt a vendégünk, aki a játékvezetésről és az MLSZ képzéseiről tartott előadást.

Pénteken a szociális gondozásé volt a főszerep. Szabóné Horváth Erika tartott előadást a szociális gondozó és ápoló szakos tanulóinknak arról, hogy egy szociális szakembernek milyen feladati lehetnek a kórházban.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*