Adj új életet tárgyaidnak!

Kedves Diákok!

A Földművelésügyi Minisztérium szervezésében Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, melynek 2017. évi jelmondata:

„Adj új életet tárgyaidnak!”

Ez utal arra, hogy a mostani Hét célja a hulladék keletkezés megelőzésére való figyelemfelhívás, a termékek élettartamának meghosszabbítása, újrahasználatuk vagy megjavításuk révén.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre 2017. november 18-26. között kerül sor. A Hét keretében a kontinens egészén önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újrahasználatára, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, azaz a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Ehhez a kampányhoz iskolánk is csatlakozott. Ennek keretében jövő héten (2017. november 20-24-ig, vagyis hétfőtől péntekig) papírgyűjtést szervezünk itt, az iskolában. Az általatok otthonról behozott papírhulladékot a bejárattól balra lévő (volt büfé) helyiségben fogjuk gyűjteni. A leadásnál kérjétek a portás, az osztályfőnökötök, ill. az én segítségemet. Azt szeretnénk, ha MINDENKI aktívan részt venne ebben a munkában, ezért mindenkinek (!!!) minimum 10 kg papírt (újság, szórólap, karton,…) kell hoznia. Ha otthonról ennyit nem tudsz hozni, kérd a szomszédod, barátaid, rokonaid, ismerőseid segítségét, biztos akad minden háztartásban valamennyi felesleges papírhulladék! A leadásnál fel fogjuk írni a tanulók nevét. A hulladékot –előre láthatólag- nov. 27-én, hétfőn fogják iskolánkból elszállítani. Az ebből befolyt összeget a Diákönkormányzat az Eötvös-napi programok szervezésére szeretné fordítani.

Ezen kívül kérnénk, hogy üres fémdobozokat is hozzatok (kólás, energiaitalos, …), ezeket is a bejárat melletti helyiségben gyűjtjük jövő héten és ezek szintén leadásra kerülnek majd.

Előre is köszönjük a segítségeteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*