Keresztféléves képzések

A 2015/2016-os tanév második félévében a gépi forgácsoló és a hegesztő képzéseket hirdeti meg intézményünk felnőttoktatás keretében. Bővebb információ és jelentkezési lehetőségek a Bővebben gombra kattintva érhetők el

A meghirdetett szakok rövid bemutatása:

Általános információk a képzésekről

A képzések tanulmányi ideje 2 év, előtanulmányi feltétel mindkét szakma esetén 8 általános iskolai végzettség. Amennyiben a jelentkezők rendelkeznek befejezett 10. osztállyal (2+2 éves képzésben) a közismereti tárgyak alól felmentést kaphatnak.

A képzés felnőttoktatás keretében történik, így első vagy második szakképesítés esetén ingyenes. A képzés várhatóan január végén indul, a pontos időpontról tájékoztatni fogjuk beiratkozott tanulóinkat!

Bővebb információ a honlapon vagy a Kapcsolat menüpont alatt kérhető. Beiratkozni a megfelelő okmányokkal az iskola titkárságán lehet, munkanapokon 08:00-16:00 között, legkésőbb 2016. január 15-ig.

Hegesztő

A Hegesztő szakképesítéssel rendelkező dolgozó általában fém alkatrészek hegesztését és vágását végzi gázláng, villamos ív, illetve fémolvasztásos vágására vagy egybe- olvasztására szolgáló más hőforrások segítségével.

A szakképesítéssel rendelkező képes olvasni a műszaki rajzokat és a kapcsolódó utasításokat, szabályozásokat – munkaterületet ellenőrizni – előkészíteni a munkadarabot – beüzemelni a munkavégzéshez szükséges gépeket – elvégezni a szükséges vágásokat, darabolásokat – elvégezni a hegesztést – önellenőrzést végezni a munka megkezdése előtt, alatt és befejezése után – betartani és betartatni a munkabiztonsági és környezetvédelmi előírásokat.

A szakképesítés megszerzése után épület- és szerkezetlakatos végzettség szerezhető, ahová be tudjuk számítani a hegesztőként tanult ismereteket.

Forrás: http://szakkepesites.hu

Gépi forgácsoló

A gépi forgácsoló feladata fémből, színesfémből és nemfémes anyagokból különféle (tengely, tárcsa, szekrényes és egyéb) geometriai kialakítású, többnyire gépiparban gyártott termékek alkatrészeinek részegységeinek forgácsoló gépeken történő elkészítése (gyártása) adott műszaki rajz, műhelyrajz alapján.

A szakképesítéssel rendelkező képes geometriai méréseket, vizsgálatokat végezni – tanulmányozni és értelmezni a gépészeti anyagokra vonatkozó információkat: műszaki rajz, műhelyrajzok, szabványok, műszaki táblázatok, tűrés- és illesztés táblázatok – a forgácsoló eljárásoknak megfelelően felszerelni, beállítani a munkadarab befogó-, megfogó-, menesztő- és rögzítő eszközöket – kiválasztani és rögzíteni a megmunkáláshoz szükséges szerszámokat és a forgácsolási paramétereket – alkatrészeket gyártani, alakítani, javítani – gyalulási, vésési munkákat végezni – fúrási munkákat végezni – alkatrészeket esztergálni – alkatrészeket marni – alkatrészeket köszörülni, finomfelületi megmunkálásokat végezni – egyszerű geometriájú alkatrészeket készíteni CNC vezérlésű megmunkáló gépeken – szerszámélezést végezni – betartani és betartatni a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat – minőségbiztosítási dokumentálást végezni – vállalkozási adminisztrációt végezni.

A szakképesítés megszerzése után egy év alatt CNC forgácsoló képesítés szerezhető. Mivel a képzés ráépülés ezért ingyenesen megszerezhető.

Forrás: http://szakkepesites.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*