Együttműködés a Bányászati Múzeummal

Szerdán kereste fel a majki Bányászati Múzeumot Molnár István, az oroszlányi szakképző iskola gyakorlati oktatásvezetője, hogy múzeumbejárással egybekötött megbeszélésen egyeztessen a két intézmény együttműködési lehetőségeiről.

Mint azt Mike István, a múzeum vezetője elmondta, örömmel fogadják a szakiskola kezdeményezését és szívesen látják azokat a diákokat, akik a múzeum fejlesztése, az apróbb munkálatok elvégzése mellett a helyi bányászati hagyományok megőrzéséhez is hozzá kívánnak és tudnak járulni. Az is szóba került, hogy az együttműködés során a diákok olyan feladatokat kapnának, amik kivétel nélkül a tanulók tantervébe illeszthetők.

– A konkrét gyakorlati munkák és a tény, hogy a múzeumban sokan fogják látni a munkáikat megítélésem szerint diákjaink szakmai fejlődését fogja szolgálni. Emellett a fiatalok közelebb kerülnek a helyi hagyományokhoz, és azok megőrzéséből is tevékenyen kiveszik részüket. A bányászati hagyományok megőrzése fontos, ezzel a kezdeményezéssel pedig közelebb vihető az ügyhöz az a korosztály, amelyik kissé eltávolodott ettől – fogalmazott Molnár István.

Az együttműködés első lépésében az aknaház bejárata fölé egy féltető acélszerkezetét fogják elkészíteni a szakiskola hegesztő szakos diákjai és oktatóik. A szerdai egyeztető megbeszélésen lehetséges folytatásaként felmerült interaktív osztálykirándulások, regionális versenyek szerevezése, a múzeum dokumentumainak digitalizálása és kisebb munkálatok ellátása is.

Forrás: http://mvc.oroszlany.hu/hirek/2015/09/24/igeretes-kezdet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*