#CodeDay

Az előző tanévhez hasonlóan idén is megtartottuk az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolával együttműködve a CodeDay című rendezvényünket, melyre az általános iskola nyolcadik osztályos tanulóit hívtuk meg.

A CodeWeek egy európai szintű kezdeményezés, aminek keretében az általános iskolák a kódokkal, kódolással, technológiákkal összefüggő rendezvényeket szerveznek. Ezen alkalomból látogattak meg minket a végzős nyolcadik osztályos tanulók, akik betekinthettek abba, hogy a gépész szakmákban milyen és mennyi kóddal találkozhat valaki. a bátrabbak ki is próbálhatták akár a CNC esztergálást, akár a pneumatikát, illetve rajzok és anyagjelek alapján fogast is készíthettek maguknak!

A rendezvényen a csoportok három helyszínen találkoztak a szakmával. Elsőként Schöffer Ádám tanár úr kalauzolta el az érdeklődőket az útszelepek és gumicsövek útvesztőjében, amit pneumatikának hívunk. A vidám, színes előadás során sokan próbálták meg összerakni egy-egy ipari gép pneumatikus modelljét. A második állomásponton a CNC esztergálás került a középpontba. Geiszt Jószef tanár úr egy rövid elméleti bevezető után a géphez vezette a tanulókat, ahol saját sakkfigurát készíthettek maguknak a vállalkozó szellemű résztvevők. Végezetül Palotai Zoltán tanár úr mutatta meg azt, hogy kettő ugyanolyan (nevű) anyag, hogy tudja egymást elvágni, levágni, kifúrni.

Reméljük a látogatók sok pozitív élménnyel tértek haza és jövőre szintén vendégül láthatjuk a tanulókat a #kódolás apropójából (is)! 🙂

A rendezvényen készült képeket az iskola Facebook oldalán tekinthetik meg: facebook.com/eotvos.oroszlany

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*