Tájoló nap 2017

Sok fontos dátum, esemény, mérföldkő van az ember életében. Az egyik fontos esemény az általános iskola elvégzése és a felkészülés a nagybetűs életre, középiskolás diákként. A döntés meghozatala nem könnyű. Mi szeretnénk megkönnyíteni a döntést, ezért október 11-én szeretettel várjuk az általános iskolák végzős diákjait és szüleiket. Ismerj meg minket, ismerkedj meg a szakképzés rendszerével, ismerd meg a lehetőségeidet!

A rendezvény programja

09:00-09:15: Regisztráció

09:15-09:45: Megnyitó

A rendezvényre érkezők az iskola múzeumjában kezdenek, ahol az iskola rövid története mellett bemutatásra kerül röviden a szakmakínálat és a szakképzés rendszere. Egyedi ösztöndíj lehetőségek, remek elhelyezkedési lehetőségek, duális képzés. Ez mind rád vár, ha Oroszlányban tanulsz tovább!
A múzeum bejáratánál pedig cégek képviselőivel találkozhatsz, akik első kézből el tudják neked mondani, milyen végzettség szükséges a boldoguláshoz!

09:45-13:30 Állomáshelyek, szakmai tájékoztató

Lézervágás: mire jó  a lézer? Nem csak a macskákat lehet megőrjíteni vele! Válaszolj jól a kérdésekre és csinálj magadnak egy névre szóló kulcstartót!

Légből kapott tudomány: mi az, sziszeg, gyorsan mozog és érdekes? Hát a pneumatika? Nem is hallottál még róla? Nem baj, nálunk megismerkedhetsz az automatizálás egyik alapvető technikájával!

Forgó számjegyek: biztos láttál már filmben olyan jelenetet, ahol a főhős bőszen gombokat nyomkod és a végén valami egészen elképesztő dolog történik. Nálunk te is kipróbálhatod az érzést, készíts magadnak saját sakkfigurát!

A gondoskodás szigete: az idősekről való gondoskodás életünk szerves része. Mindannyian szeretjük a nagyszüleinket, de vannak akik hivatásszerűen gondoskodnak már emberekről. Ezen az állomáshelyen megismerheted a szociális gondozók és ápolók nagyszerű világát!

Gépész szakmák szigete: hegesztők, gépi forgácsolók, gépész technikusok. Mindennek az alapja a műhely. Próbáld ki a hegesztést, az esztergálást, a marást és vidd haza amit alkottál!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*