Szakmák Éjszakája másodszor

Idén rendezték meg másodszor a Szakmák Éjszakáját az ország minden szakképző intézményében, így iskolánkban is. Színvonalas és érdekes programokkal vártuk az érdeklődőket és tapasztalataink alapján, mindenki talált magának valami érdekeset!

 

A megjelenteket 18:00-kor Molnár István a rendezvény főszervezője köszöntötte, majd Grúber György igazgató úr és Lazók Zoltán polgármester úr mondott beszédet az érdeklődőknek.

A rövid megnyitó ünnepség után elkezdődtek a programok. Az EgészségPONT-on iskolánk egyik diákja házi készítésű alapanyagokból műsebet készített a vállalkozó szelleműeknek. Ezen kívül az elsősegélynyújtással, újraélsztéssel is megismerkedhettek az érdeklődők. Aki pedig kíváncsi volt rá, annak szociális gondozó és ápoló szakos tanulóink megmérték a vérnyomását és a vércukor szintjét is. Végezetül táplálkozási és életviteli tanácsokat is kaphattak az érdeklődők. A Jó szerencsét! állomáson az iskolai múzeumban a nyugdíjas BDSZ tagjai meséltek arról milyen volt régen az Eötvösbe járni, a látogatók pedig kipróbálhatták a bányászathoz köthető eszközöket. A CNC gravír állomáshelyen egy EMCO CNC marót vezérelve az iskola nevével ellátott plexiből készült kulcstartót esztergálhattak maguknak a vállalkozó szelleműek. Az Egyenes görbék állomáson egy szabályos tojás alakú görbét szerkeszthettek ki a vendégek, aki pedig a kézügyességét is szerette volna tesztelni az papírból egy szív formát készíthetett magának. A Sakk-matt állomáshelyen senki nem kapott mattot! Viszont aki nem riadt vissza a sok gombtól a gépeken az készíthetett magának sakkfigurát danamidból. Sokan keresték fel a bevásárló kocsi érme esztergálást illetve sokan próbálták ki a fém-olvasztót (hegesztést) is.

Ebben az évben indítottuk útjára, hagyományteremtő szándékkal, az Éjszakai Foci Tornát, ahol a város általános iskoláit hívtuk meg egy kis testmozgásra a műfüves pályára. A tornát a Vörös István Alapítvánnyal közösen szerveztük. Nagyon jó hangulatban teltek a meccsek, mindenki jól érezte magát. A torna végeredménye a következő képpen alakult:
1. helyezett: Benedek
2. helyezett: Eötvös
3. helyezett: Hunyadi I. csapat
4. helyezett: József
5. helyezett: Hunyadi II. csapat
A csapatoknak gratulálunk, jövőre várjuk vissza a vándorkupát! 😉

Több képet a Facebook oldalunkon találhat a Szakmák Éjszakája 2017 albumban!

A résztvevők a regisztrációnál kaptak egy lapot, amire ha minden állomáshelyen gyűjtöttek pecsétet és bedobták a kijáratnál lévő gyűjtődobozba, akkor részt vesznek a jövő heti sorsoláson, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Ezúton is köszönjük a támogatást és az együttműködést az alábbi szervezeteknek:

BDSZ Nyugdíjas Szakszervezete

Nyírő Márk egyéni vállalkozó

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*