Kódok a gépészetben

01A mai napon a Hunyadi Mátyás Általános Iskola mintegy 70 végzős diákja látogatta meg intézményünket.
Az általános iskolában ezen a héten rendezték meg a Code Week nevű témahetet, ahol a kódok hétköznapi előfordulásaival, kódfajtákkal ismerkedtek meg a tanulók.
Intézményünk egy izgalmas programmal várta a hozzánk látogató tanulókat, melynek neve: Kódok a gépészetben, avagy hogyan lesz az ötletből rajz, a rajzból betűk és számok, végül pedig a betűkből és a számokból hogyan lesz termék.
A tanulók egy általános tájékoztató után három állomáson ismerhették meg a gépészetben használt legjellemzőbb kódokat.
Mivel iskolánkat annak idején a szénbányászat hívta életre, ezért fontos számunkra a bányász hagyományok őrzése és ápolása. Ennek szellemében kértük fel a nyugdíjas BDSZ-t, hogy a bányászatban használt, átlag ember számára furcsának ható kifejezésekkel, eszközökkel ismertessék meg a tanulókat.
Ezután a tanulók a pneumatikával és annak sziszegő világával kerültek kapcsolatba. A kapcsolásokat nem csak nézhették, hanem ki is próbálhatták, a legbátrabbak pedig össze is építhették. Schöffer Ádám tanár úr előadása után a CNC terembe mentek a fiatalok, ahol Geiszt tanár úr elmondta, hogy lesz a betűkből és a számokból alkatrész.

A témanapon készült képeket iskolánk Facebook oldalán lévő galériánkban tekinthetik meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

*